Másodfokú viharriadó van: „nagyidő” készülődik Székelyföldön

FRISSÍTVE - Másodfokú (narancsárga jelzésű) viharriasztást bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 19 megyére. A figyelmeztetés Székelyföldre is kiterjed.

Az Erdély és Moldva legnagyobb részét, Olténia északi felét, illetve a Keleti- és Déli-Kárpátok régióját érintő riasztás hétfőn 12 és 23 óra között érvényes. A fenti időszakban nagy erejű széllökésektől, villámlásoktól és jégesőtől kísért felhőszakadásra, villámlásokra lehet számítani.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30-40, elszigetelten a 50-70 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék a következők: Iaşi, Neamţ, Hargita, Maros, Szeben, Brassó, Kovászna, Bákó, Vaslui, Vrancea, Vâlcea, Gorj, és részben Suceava, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Hunyad és Fehér.

FRISSÍTÉS: Az ANM hétfőn egy elsőfokú viharriasztást is kiadott, ami kedden 23 óráig érvényes, és az ország délnyugati, középső, északi és északkeleti régiójára, valamint a hegyvidékre terjed ki. Az érintett megyék a következők: Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava (részben), Botoşani, Galac, Argeş (részben), Olt, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Hunyad (részben), Fehér (részben), Kolozs és Szilágy.

(Címoldalas fotó forrása: Jakab Gyula Csaba)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?