„Nagyidő” jön az ország felében: másodfokú viharjelzés van érvényben Székelyföldön is

Forrás: meteoromania.roViharos időjárásra figyelmeztető másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adott ki az meteorológiai szolgálat az ország keleti felére. Székelyföld is érintett.

A riasztás hétfő hajnali két óráig van érvényben. Az érintett régiókban villámlásoktól és viharos erejű széltől kísért, bőséges csapadékhullás várható. Jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti helyenként a 60-80 litert négyzetméterenként. Szintén hétfő hajnalig elsőfokú (sárga jelzésű) riasztás van érvényben Erdély legnagyobb részében, Olténia északi régióiban és a hegyekben.

A narancssárga riasztás Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bákó, Galac, Vrancea, Brăila, Buzău, Tulcea, Konstanca, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova megyére, valamint Brassó, Hargita, Maros és Beszterce-Naszód megye bizonyos területeire érvényes.

Ugyanakkor Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Szilágy, Kolozs, Fehér, Szeben, Brassó, Hunyad, Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Krassó-Szörény megyére és Maros megye egyes részeire, illetve Bukarestre sárga riasztás van érvényben. Itt is lesznek villámlással és akár jégesővel kísért záporok, és viharokra is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-30, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?