Elsőfokú viharriasztás van érvényben az ország felében

Forrás: meteoromania.roAz ország 22 megyéjére adott ki szerdán elsőfokú (sárga), fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint szerda déltől egészen este 10 óráig Erdély bizonyos részein, Olténiában, Munténia nyugati és északi részében, Dobrudzsában, illetve a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar vidékén felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra, szélviharokra és jégeső lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-30 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig akár a 40 litert is.

A következő megyékben érvényes a riasztás: Tulcea, Konstanca, Vrancea, Buzău, Hargita, Kovászna, Brassó, Prahova, Fehér, Szeben, Argeş, Dâmboviţa, Hunyad, Vâlcea, Teleorman, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, illetve részben Beszterce-Naszód, Maros és Krassó-Szörény.

Az ANM ugyanakkor fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetést is kiadott, amely szerda déltől péntek este 11 óráig szinte az egész ország területét érinti, de főként a domb- és hegyvidéket, valamint a déli, a középső és a keleti országrészt. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként, illetve kisebb kiterjedésű területeken a 25-50 litert.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?