Ilyen lesz az időjárás az országban július elejéig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négyhetes előrejelzése szerint júniusban változékony, bizonyos időszakokban a sokéves átlagnál hidegebb időjárás várható Romániában. A hőmérséklet csak a hónap végéhez közeledve éri el az ilyenkor megszokott értékeket.

Az előrejelzés szerint június 7-14. között az ország nagy részében a sokéves átlagnál hűvösebb lesz az idő. A nyugati, északnyugati és helyenként a délnyugati régiókban a megszokottnál kevesebb csapadék várható.

A június 14-21. közötti hétben a nyugati országrészben a sokéves átlagnál melegebb, a délkeleti megyékben pedig hidegebb lesz, a többi régióban a megszokott értékek szerint alakul a hőmérséklet. A délkeleti megyék kivételével kevés csapadékra lehet számítani.

Június 21-28. között a sokéves átlagnak megfelelően alakulnak a hőmérsékleti értékek, a nyugati megyékben valamivel melegebb lesz. A lehulló csapadékmennyiség megközelíti a június végén megszokott értékeket.

Június 28. és július 5. között az ország nagy részében sokéves átlagnak megfelelően alakulnak a hőmérsékleti értékek és a lehulló csapadékmennyiség is a nyár közepén megszokott szint körül marad.

(Címlapfotó: Pixabay)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?