Előrejelzés: viharosra fordul az idő Erdélyben is

Zivatarokra figyelmeztető elsőfokú (sárga) riasztást adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön Olténiában, Máramarosban, Észak-Moldvában, helyenként Munténiában és Erdélyben, valamint a hegyvidéki területeken légköri instabilitásra kell számítani, ami vasárnapig az egész ország területére kiterjed. Rövid időközönként nagy mennyiségű csapadék hullhat, meghaladva akár a 40 litert is négyzetméterenként.Forrás: meteoromania.ro

Az ANM szerint június 10-én 12 órától június 13-a 23 óráig légköri instabilitás áll be, záporokkal, zivatarokkal, hirtelen megélénkülő széllel, villámlással és dörgéssel, helyenként jégesővel. Az idő különösen csütörtökön, pénteken és szombaton este fordulhat viharosra a dombos és hegyvidéki területeken, valamint az ország déli és középső régióiban.

Szombatról vasárnapra virradóan a heves esőzések északnyugat felől fokozatosan kiterjednek az ország összes régiójára. A várható csapadékmennyiség 15-20 l/nm, de helyenként a 25-50 l/nm-t is elérheti.

Csütörtökön 12 és 23 óra között Olténiában, Máramarosban, Észak-Moldvában, helyenként Munténiában és Erdélyben, valamint a hegyvidéki területeken légköri instabilitásra kell számítani, viharokkal, záporokkal, zivatarokkal és helyenként jégesővel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?