banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Újabb viharriadó van érvényben vasárnap estig Erdély egy részében

Újabb hangsúlyos légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga) riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), amely Erdély délnyugati részét is érinti.

A meteorológusok szerint vasárnap déltől este 10 óráig Erdély délnyugati, Munténia és Olténia északi részében és a hegyvidéken időszakosan hangsúlyossá válik a légköri instabilitás: szélviharok, felhőszakadások, villámlások, jégesők várhatók. A rövid idő alatt lehulló csapadék mennyisége meghaladja helyenként a 20-40 litert négyzetméterenként.

Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunyad és Fehér, illetve részben Suceava, Neamţ, Hargita, Bákó, Vrancea, Kovászna, Brassó és Szeben megyében érvényes a riasztás.

Az ANM ugyanakkor kiadott egy vasárnaptól csütörtök estig érvényes figyelmeztetést is, amely értelmében előbb a déli és délnyugati országrészben, majd az ország egész területén hőség várható, és fokozott lesz a diszkomfort-hőérzet. A délutánok és esték folyamán pedig helyenként hangsúlyossá válik a légköri instabilitás, viharokat idézve elő.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?