Újabb udvartér újul meg Kézdivásárhelyen

Javában dolgoznak egy újabb, a 17-es számú Udvartér burkolatának a felújításán. Kézdivásárhelyen pár nappal ezelőtt a 32-es Udvartér is új kockakövet kapott.

Kézdivásárhely egyik fő jellegzetességét a Gábor Áron tér körüli szűk utcák – az udvarterek – képezik. A két gyűrűt alkotó szűk sikátorok az egykori piactér körül épültek ki, az évek folyamán azonban nagyon tönkrementek, a jelenleg is folyamatban lévő közművesítés pedig tovább rontott az állapotukon. Van azonban változás, elsősorban a központnak az Incze László Céhtörténeti Múzeum felőli oldalán: itt már jó pár sikátorban lerakták az új, kockaköves burkolatot és megújult a közvilágítás is.

A szerző felvétele

Jelenleg a 17-es Udvartérben zajlik a munka, ami bár csak hétfőn kezdődött, de eléggé jelentős haladást értek el a kivitelezők, akik ahol szükséges, a házak falát a nedvességtől védő gumiszőnyeget is leterítettek. Pár napja a 32-es Udvartérben is befejeződött a munkálat, ezt a sikátort egy házsor választja el a szintén felújítás alatt álló egykori Székely Katonanevelde épületétől.

Bokor Tibor polgármester a Maszol megkeresésére kifejtette: a 17-es mellett idén még csak egy utcát tudnak felújítani, ugyanis az idei évre elfogyott az erre a célra elkülönített keretük. „Jövő évben folytatjuk a többi utcácska burkolatának a felújítását is” – hangsúlyozta az elöljáró. A kockakő a legdrágább útburkolatnak számít, jóval többe kerül, mint az aszfaltozás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?