Hőlégballonok parádéja Kézdivásárhelyen

Még tart Kézdivásárhelyen az X Balloon Fest, a hőlégballonok fesztiválja vasárnap este ér véget. Szombaton az időjárási körülmények nem tették lehetővé a ballonok felszállását, de pénteken és a rendezvény utolsó napján már kedvezőbben alakultak a dolgok.

Az X Balloon Transylvannia, a hőlégballon-üzemeltetésre szakosodott kézdivásárhelyi cég tulajdonosa, Kovács Gyula partnerségben a Visit Covasna Egyesülettel, Kovászna Megye és Kézdivásárhely tanácsaival immár második alkalommal hozta tető alá az X Balloon Fest-et, a hőlégballonok kézdivásárhelyi „találkozóját”, amelyen tizenkét belföldi és Magyarországról hozott repülő szerkezet vett részt a motoros siklóernyők (paramotorok) mellett.

A szerző felvételei

A rendkívül látványos rendezvény sok érdeklődőt vonzott, más megyékből is szép számban érkezetek a város melletti Fortyogófürdőre akár repülni, akár csak bámészkodni.

A rendezvény első napján, pénteken a program szerint fel is szálltak a hatalmas ballonok, szombaton azonban a szeles időjárás keresztülhúzta a programot, vasárnap reggel azonban kedvezően alakult az időjárás, mind a 12, színes szerkezet méltóságteljesen emelkedett a levegőbe. Aa szűk egy óra erejéig is, de igazi kappadokiai hangulatot varázsolva Felsőháromszék fölé.

A ballonok repülésének idejét számos tényező befolyásolja: milyen meleg van, milyen a légmozgás stb. Így nem véletlen az sem, hogy a repülések ideje minden nap reggel hét órára, illetve vasárnap 18 órára volt időzítve, napközben a szeszélyes légáramlatok miatt kiszámíthatatlan, ebből kifolyólag veszélyes is lenne a ballonozás. Ezért van az is, hogy már az első fesztivált is szeptember közepén szervezték meg. Vasárnap 15 órától paramotoros repülésre volt lehetőség, 16 órától miniballon show következett és 18 órától hőlégballonos repülésre lesz lehetőség.

Nem csak a ballonok parádéztak: több motoros siklóernyő szelte az eget keresztül kasul, az is rendkívül látványos volt, ahogyan a gépek a lassan lebegő gömbök mellett köröztek.

Amint arról előzetesen hírt adtunk, a fesztivál nemcsak a repülésre szorítkozott, hanem számos kísérőprogramon lehetett részt venni, a legkisebbektől a felnőttekig mindenkinek kínált szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget a rendezvény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?