banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Új óvoda épült Egrestőn, ősztől birtokba vehetik a gyermekek

Hetvenöt gyerek befogadására alkalmas, korszerű óvoda épült a Balavásár községhez tartozó Egrestőn. A beruházás uniós forrásokból valósult meg, az épületet hétfőn ünnepélyes keretek között adták át. Az eseményen a helyi vezetők mellett jelen volt Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Csibi Attila Zoltán, az RMDSZ Maros megyei elnöke, illetve Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Balavásár község 1,8 millió lejt nyert a Regionális Operatív Program keretében, ebből épült fel az új óvoda. A 450 négyzetméter hasznos felületű létesítményt két magyar és egy román tannyelvű csoport veheti birtokába a következő tanévtől. A gondosan kivitelezett épületben a tantermek mellett multifunkcionális tér és orvosi kabinet is van. A pályázat magába foglalta a bútorzat és a digitális eszközök beszerzését, illetve az udvarra épített játszóteret is – írja a Maros megyei RMDSZ sajtóközleménye.

Fotók: Bereczky Sándor

Kelemen Hunot, az RMDSZ elnöke az avatóünnepségen kiemelte, hogy ahol az Szövetség vezeti az önkormányzatokat, ott épülnek és fejlődnek a településeink. „Június 9-én mindannyiunk felelőssége, hogy megőrizzük az eredményeinket itt, Balavásáron és Erdélyben mindenhol. Szavazzunk az RMDSZ-re, hogy legyen erőnk itthon, és legyen hangunk Európában!” – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

A társadalom, amely nem tulajdonít jelentőséget az oktatásnak, bukásra van ítélve – mondta az eseményen Péter Ferenc, hozzátéve, Maros megyében prioritás, hogy olyan infrastruktúra épüljön, amely megfelelő keretet biztosít a tanulóknak és pedagógusoknak az oktatásra, nevelésre. A Maros Megyei Tanács elnöke úgy vélekedett, hogy mindenki számára fontos gyereke jövője, amelyet nagymértékben az oktatás határoz meg. Meglátása szerint ezért kell olyan vezetőket választanunk, akik értik és hirdetik ennek fontosságát, és akik számára a fejlesztések sorában elsőbbséget élvez az infrastruktúra ilyen irányú korszerűsítése. „Június 9-én ebből a szempontból is döntést hozunk. Közösségünk jövője a tét, és ha ezt megértjük és mindannyian elmegyünk szavazni, akkor nyert ügyünk lehet” – mondta Péter Ferenc.

Csibi Attila Zoltán azt emelte ki, hogy az utóbbi néhány évben a Maros megyei oktatás infrastrukturális szempontból nagyon sokat fejlődött, és ennek egyik bizonyítéka az egrestői óvoda. Szerinte bátran kijelenthető, hogy az elmúlt időszakban többet javult az iskolák, óvodák felszerelése, korszerűsítése jobb ütemben haladt, mint a korábbi években. „Ezt a ritmust akkor tudjuk tartani, ha a folytonosság mellett szavazunk június 9-én itt, Balavásáron és Maros megyében. Az RMDSZ jelöltjei erőt tudnak felmutatni, és egyértelmű, hogy csak a Szövetség tudja képviselni a magyarok érdekeit helyi, megyei szinten, de az Európai Parlamentben is” – szögezte le Csibi Attila Zoltán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?