Új iskolát építenek Csíkszeredában a speciális igényű diákoknak

Három éven belül új épületbe költözhet a speciális igényű diákokat oktató csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola. A jelenleg használt csíksomlyói ingatlan a ferences rend tulajdona, és szeretnének szakrális térré alakítani az épületet.

Kinevezték a csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola új vezetőjét, az erre vonatkozó pénzügyi menedzseri szerződést szerdán írta alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Molnár Szilvia igazgató

Molnár Szilvia öt éve az iskola pedagógusa, ahol jelenleg 65 diák tanul három szakon. Mint az új igazgató elmondta: a legnépszerűbb a polcrendező szak, de van asztalos képzés is, amit a jövőben bővítenének modern bútorok gyártásával, a harmadik pedig a textil szak, ahol jelenleg március 8-ra készülnek termékeikkel.Fotó: Hargita Megye Tanácsa sajtószolgálata

Az épület, amelyben jelenleg az oktatás folyik, már szűknek bizonyul az intézmény számára, ráadásul a ferences rend tulajdona, és a tervek szerint szakrális térré szeretnének alakítani. Ezért Hargita Megye Tanácsa megvásárolt egy területet a csíkszeredai Haladás utcában, ahol új iskolát építenek a speciális igényű gyerekeknek, ezáltal az intézmény tevékenységeinek köre is bővül, számolt be a részletekről Borboly Csaba. A beruházást európai uniós finanszírozással kívánják megvalósítani, a pályázatot idén nyújtják be, és a tervek szerint jövőre elkezdik az építkezést, ami két-három évet vesz igénybe.

Borboly Csaba a szerződés aláírása alkalmával kiemelte, hogy az iskola a speciális igényű gyerekeket várja, akiket személyre szabott igényeiknek megfelelően segítenek a felzárkózásban, hogy a társadalom, a közösség teljes értékű tagjai legyenek. „Éppen ezért lehetőségként kell tekinteni erre az iskolára, hogy kerüljenek ki a nyomás alól, és a speciális igényű gyerekek kapják meg a megfelelő figyelmet” – hangzott el azon a beszélgetésen, amelyen Borboly Csaba és Molnár Szilvia bemutatták az iskolát és a jövőbeni terveket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?