Petőfi-emlékév: középiskolásoknak hirdetnek versmegzenésítés-pályázatot Hargita megyében

Születésének 200. évfordulója alkalmából a magyar Országgyűlés 2022. szeptember 1. és 2023. augusztus 31. közötti időszakot Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította. Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont több programmal is tiszteleg a költő személye és munkássága előtt.

Verses-zenés produkciókat, versmegzenésítéseket vár a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Petőfi Sándor-emlékév alkalmából. Az intézmény Petőfi ma címmel hirdette meg felhívását középiskolás tanulók számára, a szervezők kétféle produkciót várnak.

Az első felhívás középiskolás osztályközösségeknek szól, akik különböző verses-zenés produkciókkal jelentkezhetnek. A Petőfi Sándor műveiből ihletődő produkciókat vezetőtanár koordinálásával kell elkészíteni 15-20 perces videófelvétel formájában. A második felhívás olyan középiskolásoknak és fiataloknak szól, akik Petőfi Sándor verseket zenésítenek meg és mutatnak be. Ez esetben 2-3 megzenésített vers hangszeres előadását várják 5-10 perces videón.

A produkciókat az office@hagyomany.ro e-mailcímre várják, a jelentkezési határidő mindkét felhívás esetében 2022. március 17. A beküldött anyagokat szakmai zsűri értékeli. A nyertes pályázók alkotása 2022. április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából, közönség előtt kerül bemutatásra. Minden produkció megtekinthető lesz a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Facebook-oldalán.

A nyertes pályázókat Petőfi kötetekkel, illetve Petőfi-tanulmányúton való részvétellel jutalmazzák. „A program végső célja ugyanakkor, hogy a nyertesekből egy olyan közös összművészeti produkció szülessen, amelyet a Hargitai Megyenapok és más intézményi programokon Hargita megye különböző településein is bemutatunk a Petőfi Sándor-emlékév időszakában” – fogalmaztak a felhívásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?