Továbbra is válságos az állapota a bentlakás romjai alól kimentett egyik diáklánynak

Nincs javulás, továbbra is nagyon válságos az állapota annak a diáklánynak, akit a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának beomlott fala alól harmadikként mentettek ki eszméletlen állapotban hétfőn. Sérülései miatt a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, ahol az intenzív osztályon fekszik.

Változatlanul válságos az állapota annak a diáklánynak, akit a marosvásárhelyi sürgősségi kórház intenzív osztályán ápolnak, mondta szerdán lapunknak Mariana Negoiță, a sürgősségi kórház szóvivője.

Mint megírtuk, Székelyudvarhelyen hétfő délután részben összeomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának épülete, négy diákot temetve a romok alá. Két fiatal eszméleténél volt, amikor kimentették őket. A két lányt a székelyduvarhelyi kórházba szállították. A negyedik áldozatot – Sipos Dávidot – később találták meg, és az újraélesztés eredménytelen volt, életét veszítette. A harmadikként kimentett 17 éves lányt eszméletlen állapotban húzták ki a romok alól, újraélesztették, azonban gerinctörése és egyéb sérülései miatt az állapota nagyon súlyos.

Fotó forrása: a Hargita Megyei Hegyimentő Szolgálat Facebook-oldalaA Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője kedden a Maszolnak azt mondta, a diáklánynak „nagyon válságos az állapota, mesterséges kómába helyezték, hemodinamikailag instabil. Jelenleg egyetlen orvos sem tudja megmondani, mi lesz a következő lépés, főleg hogy ezek kritikus órák. Az orvosok prognózisa nagyon visszafogott, minden attól függ, hogyan alakul a lány állapota. Az első 37-48 óra kritikus ilyen szempontból. Ebben a pillanatban senki sem tudja megmondani, mi következik”.

Fotó: Szász Csaba

A bentlakásnál javítási munkálatok zajlottak, és ez vezethetett az épületrész leomlásához. A székelyudvarhelyi tragédia ügyében a marosvásárhelyi ítélőtábla ügyészsége nyomoz emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával.

Kedden este őrizetbe vették annak a cégnek az ügyvezetőjét, amely a csatornabekötési munkálatokat végezte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának közvetlen közelében. A nyomozók szerint a cégvezető közvetlenül koordinálta a földmunkákat, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?