Több mint 700 diák ismerkedik az erdővel és a természet törvényeivel

Háromszéken kezdetét vette az első háromszéki erdőismereti vetélkedő, amelyre összesen 16 Kovászna megyei településről, 84 csapat regisztrált. A „Velünk az erdő - Fedezd fel a tájat!" vetélkedőn összesen 725 diák vesz részt.

„Nem titkolt szándékunk, hogy a gyerekeket közelebb vigyük az erdőhöz, hogy megismerjék annak növény- és állatvilágát, megtapasztalják, mit jelent a természet közelsége. Az erdő nemcsak szolgálja és védi az embert, hanem tanítja, üdíti, vidámítja és lelkesíti is, amit a felnövekvő generáció is meg kell tapasztalnia" – fogalmazott Porzsolt Levente, a Háromszéki Erdészek és Vadászok Baráti Társaságának képviselője.

Az erdőt csak úgy tudjuk megtapasztalni, ha ott vagyunk benne

Az első háromszéki erdőismereti vetélkedő egy hiánypótló esemény, amelynek célja az erdészetet és a természetjárást népszerűsítése. Az egész évet átölelő négyfordulós vetélkedő esélyt ad arra, hogy a fiatalok gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, és megismerjék a természet alaptörvényeit. A program célja ugyanakkor, hogy élményekkel gazdagodjanak, és a feladatok teljesítésével közelebb kerüljenek az erdőhöz, megismerkedjenek a benne zajló jelenségekkel. A csapatok elektronikus formában kapják meg a kiírt próbákat, amelyek sikeres teljesítése esetén díjat is nyerhetnek.

A diákok egy erdész vagy vadász vezetésével, egy előre egyeztetett útvonalon végzik el a próbatételeket. A legszebb erdőrész címet viselő első fordulóban azon volt a hangsúly, hogy bemutassák az általuk választott legszebb erdőrészt, és megindokolják, hogy miért azt a helyszínt választották.

A fordulók végén az elért teljesítményt egy héttagú szakmai zsűri értékeli, eredményhirdetés decemberben várható. Kategóriánként az első három csapat értékes nyereményekben részesül, az egyik ilyen jutalom egy tanösvény létrehozása lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?