Lenyűgöző látvány: tobzódnak a tavaszi tőzikék a Kudzsiri-havosokban

Beköszöntött a tavasz a havasokban, milliónyi vadon termő tőzike varázsolja el a turistákat a Hunyad megyei Gredistye-Csoklovina (Grădiștea Muncelului-Cioclovina) natúrparkban.

Az országos erdészeti hatóság arra kéri a látogatókat, hogy élvezzék a hely szépségét, fotózzanak, nézelődjenek, de legyenek felelősségteljesek a kényes növényekkel.

„Mivel büszkék vagyunk az általunk gondozott helyek szépségére, és mindannyian azt szeretnénk, hogy még sokáig élvezhessük ezeket a képeket, arra kérünk minden látogatót, hogy felelősségteljesen bánjon ezekkel a kényes növényekkel" – írja a Romsilva a Facebookon közzétett üzenetében. Kifejti, hogy a tavaszi tőzike hagymákon és magokon keresztül is szaporodik, a virágok ismételt letépése és a hagymák földből való eltávolítása nemcsak a növényt, hanem annak szaporodási képességét is befolyásolja.

„Legyünk tisztában tetteink következményeivel, és felelősségteljesen csodáljuk a virág szépségét" – olvasható a közösségi oldalon közzétett üzenetben.

A Gredistye-Csoklovina Natúrpark egyike a Romsilvaáltal kezelt 22 nemzeti és természeti parknak, több mint 38 000 hektár területet foglal magában, amelyből több mint 26 500 hektár erdő. A park az Hunyad megyében, a Kudzsiri-havasok területén található.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁTbanner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?