Több mint 2100 iskolakezdő diák kap iskolatáskát és más taneszközöket Háromszéken

Háromszéken idén 2148 előkészítős kisdiák kap ajándék iskolatáskát Kovászna Megye Tanácsától – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézménye.

A 2013-ban elindított Iskolatáska program révén a háromszéki önkormányzat eddig több mint 20 ezer háromszéki tanulónak biztosított hasznos tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát, ezzel is mentesítve a szülőket ezen kiadás alól. A program révén a szeptemberben kezdődő tanév elején 1079 lány és 1069 fiú részesül iskolatáska csomagban.

„Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő családtámogató projektünk az Iskolatáska program. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy gyerekek és szülők egyaránt kíváncsian várják, hiszen amellett, hogy a legújabb trendeknek megfelelő táskákat választjuk, a családokat mentesítjük bizonyos, iskolakezdéssel járó terhek alól” – fogalmazott Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsának elnöke hozzátette: „Hisszük, hogy idén is sikeres lesz a legkisebb iskolásokat segítő akció, hogy az iskolakezdés a most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne megterhelésről, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon”.

Ebben az évben 160 ezer lejt különítettek el erre a célra és egy csomag értéke 74 lej. Az iskolatáskák átadását a hagyományokhoz híven a tanévkezdés hetén tartják meg megyeszerte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?