banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Tízéves a Ghiseul.ro

Nagy lökést adhat a helyreállítási terv az ország digitalizálásának.

Tízéves a ghiseul.ro digitális platform, melyen keresztül egy sor adót, illetéket, illetve bírságot lehet befizetni sorban állás nélkül. Az online felületet, regisztráció alapján, minden állampolgár használhatja. A ghiseul.ro létrehozásának egyik kezdeményezője Nagy Zsolt, információs technológiáért felelős miniszter volt.

A ghiseul.ro volt a digitalizálás egyik első kézzel fogható eredménye Romániában. Az elkövetkező időszakban a folyamat nagyban felgyorsulhat, az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében ugyanis 1,9 milliárd eurót költhetünk digitalizálásra.

„Fantasztikus lehetőség, hogy a PNRR keretében finanszírozhatjuk a digitalizálási projekteket. (…) Ez a jövő. Nem csoda, hogy napjainkban nagyobbak az elvárásaink, mint 10-15 évvel korábban. Ha elintéznivalónk van, az első, magától értetődő kérdés az, hogy meg lehet-e oldani online. Láthatjuk, hogy egyre több mindent lehet így intézni, s ebben lényeges szerepe van a digitalizálásért felelős hatóságnak” – mondta Tánczos Barna, megbízott fejlesztési, innováció- és digitalizálásügyi miniszter.

A ghiseul.ro platformot jelenleg 170 közintézmény használja.

Kapcsolódók

Kimaradt?