Tiltással védik a kiskorúakat az elektromos cigarettáktól

Kedden megszavazza a képviselőház a kiskorúak elektromos cigarettákkal való kiszolgálását tiltó törvénytervezetet – jelentette be hétfőn Alfred Simonis.

Az ügyvivő házelnök elmondta, hogy a jogszabályjavaslat vitáját hétfőn tartják meg az alsóházban, és a keddi végszavazás után az elnöki hivatalhoz továbbítják kihirdetésre.

Illusztráció | Fotó: Pexels

Simonis emlékeztetett arra, hogy a törvénytervezet szerint drasztikus szankciókra számíthatnak azok a kereskedelmi egységek, amelyek e-cigarettákkal szolgálnak ki kiskorúakat. Hozzátette, hogy a törvényre azért van szükség, mert manapság a romániai gyerekek gyakran fogyasztják ezeket „a kellemesebbnél kellemesebb ízesítésű, ezért vonzó” cigarettákat – számolt be az Agerpres.

A politikus közlése szerint a törvénytervezet a hétfői képviselőházi vitán még módosulni fog, és a tiltólistára felkerülnek azok a termékek is, amelyek az utóbbi időben kerültek forgalomba. Például azok az elektromos cigaretták, amelyeknek nincs ugyan nikotintartalma, de nem tesznek jót a gyerekek egészségének.

Újságírói felvetésre reagálva Simonis jó ötletnek nevezte, hogy megtiltsák az e-cigaretták fogyasztását zárt helyiségekben, ahogy a hagyományos cigaretta esetében is történt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?