Tettlegességig fajult a kampány Margittán

Verekedésig, pontosabban verésig fajult a választási kampány a Bihar megyei Margittán. Az ügyben rendőrségi eljárás indult. Az esetről Demián Zsolt RMDSZ-es polgármesterjelölt számolt be közösségi oldalán. A Maszolnak ugyanakkor elmondta: mindenkit nyugalomra intenek, a pártokat pedig arra kérik,. nyugtassák le aktivistáikat. 

A történet a múlt héten kezdődött, amikor egy magánházra felszerelt biztonsági kamera rögzítette, amint egy biciklivel érkező ember leszáll kétkerekűjéről, odamegy a ház kapujához és leszaggatja az RMDSZ választási plakátjait. A videót annak tulajdonosa egy figyelmeztetés kíséretében közzétette a közösségi médiában. Egy hét sem telt el, amikor egy másik margittai férfi, aki ráadásul néhány utcával arrébb lakik, felismerte a rongálót, akihez odalépett és elmondta neki, hogy „amit tett az nem helyes, nem etikus és törvénytelen” – mondja Demián Zsolt.

Az RMDSZ-es alpolgármester tudatta, „a rongáló ettől annyira bedühödött”, hogy már az utcán elkezdte ráncigálni az őt megszólító férfit, majd amikor a férfi már belépett a saját háza udvarára azzal a céllal, hogy faképnél hagyja az agresszívan viselkedő plakátszaggatót, ez utána ment és kapun belül nekiesett, ütlegelni kezdte. A bántalmazott értesítette a rendőrséget, a hatóságok pedig azonosították az elkövetőt és bevitték kihallgatásra a rendőrőrsre, az áldozatot pedig a mentők kórházba szállították, hogy ellássák sérüléseit: össze kellett varrni a szemöldökét és néhány napig a fül-orr-gégészeten kezelik, mert eltörött az orra – közölte Demián.

„Üzenjük az összes jelöltnek, hogy ez nem fér bele a kampányba, így nem lehet kampányolni és nyugtassák le a szimpatizánsaikat, hisz Margitta ennél sokkal többet érdemel” – jelentette ki a közösségi médiában megosztott videójában az RMDSZ jelöltje.

Demián Zsolt a Maszol kérdésére közölte, „Margitta egy békés város volt, látszik, hogy az elmúlt négy évben egyesek szították a tüzet az emberek között, mi június 9-e után egy olyan várost szeretnénk, ahol békességben élhetnek a románok és a magyarok, és békességben élnek egymás mellett a politikai pártok még akkor is, ha más az elképzelésük a város vezetéséről. Ez is a tétje a június 9-ének, hiszen az elmúlt négy évben láttuk azt, hogy akár magánemberek is ha kritikát fogalmaztak meg a városvezetéssel kapcsolatban, akkor bírósági perrel ébredtek, bíróság elé lettek citálva, aztán előfordultak verbális fenyegetések, voltak ellehetetlenítési akciók a vállalkozókkal szemben, de sajnos most már tettlegességig fajult ez a helyzet, ennek véget kell vetni” – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?