Tar Gyöngyi: Hargita megyében is megdőlt a fertőzöttségi rekord, egész családok betegedtek meg

Hargita megyében ezen a héten megdőlt a napi fertőzésszámok rekordja, egész családok fertőződtek meg a koronavírussal – számolt be csütörtökön az Agerpresnek a megyei egészségügyi igazgatóság (DSP) vezetője.

„Ezen a héten az egész országhoz hasonlóan mi is megdöntöttük a rekordot. Sok esetünk van, a közösségi terjedés intenzív. (...) Az nem igaz, hogy az omikron-variánsban nem hal meg senki, a krónikus betegek és az idősek a veszélyeztetettek, de még a fiatalabb és sportosabb embereknél is előfordul haláleset” – mondta dr. Tar Gyöngyi.

A szakember továbbra is az oltás és a maszkok megfelelő viselése mellett érvelt, rámutatva, hogy az egyének nem csak magukért, hanem a közösségért is felelősséggel tartoznak.Illusztráció | Fotó: MTI/Balázs Attila

„Az embereknek meg kell érteniük, hogy nem azért oltakozunk, hogy megnyugtassuk a lelkiismeretünket vagy zöldigazolványt kapjunk. Nálunk a logika rossz, azért oltakozunk, hogy megkaphassuk a Covid-igazolványt, és bemehessünk a bevásárlóközpontba. Az orvosi logika azonban azt mondja, hogy magunkat védjük az oltással” – mutatott rá dr. Tar Gyöngyi.

Hozzátette, a védőmaszk helytelen használata az orvosokkal, az egészségügyi rendszerrel szembeni tiszteletlenség jele. Tájékoztatása szerint Hargita megyében 30 százalék körüli az átoltottság, és folyamatosan csökken az oltakozási hajlandóság.

Február elsején 343 új fertőzéses eset jegyeztek Hargita megyében, ez volt a járvány kezdete óta a legmagasabb esetszám a megyében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?