Tanügyminiszter: jelenléti oktatással kezdenék szeptemberben a tanévet

Elfogadhatatlan lenne, hogy tovább halmozódjon az online oktatás mellett elkerülhetetlen lemaradás, ezért szeptember 13-án fizikai jelenléttel kezdenék az oktatást, mondta Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter vasárnap a B1 TV-ben.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy állandó kapcsolatban áll az egészségügyi minisztériummal, az Országos Közegészségügyi Intézettel (INSP) és az oltáskampány koordinátorával, Valeriu Gheorghiţă katonaorvossal. „Az iskolák biztonságossá tételét célzó előírásokon dolgozunk, mert elfogadhatatlan a további lemaradás az online oktatás miatt. Jelenleg a döntés az, hogy szeptember 13-án minden diák jelenléti oktatással kezdi a tanévet” – fogalmazott Cîmpeanu.

A tanügyminiszter szerint szükség lesz maszkviselésre, a koronavírus terjedő új variánsa ugyanis a fiatal korosztályra is veszélyes, be kell tartani a higiéniai szabályokat, szellőztetni kell a tantermeket, tartani kell a megfelelő távolságot.

Mint mondta, emellett „minden lehetőt” meg kell tenni annak érdekében, hogy minél több iskolás be legyen oltva koronavírus ellen. Jelenleg a 12-15 éves korosztály 4 százaléka van beoltva, 30 ezer gyermek, a 16-19 éves korosztályból pedig 145 ezren vették fel a vakcinát. A tanárok körében 60 százalékos az átoltottsági arány, ami az országos átlag több mint kétszerese.

(Címlapfotó: Adobe Stock Photo)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?