banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Csak szeptember elején derül ki, miképpen kezdődik majd az iskola

Szeptember elején az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletbe foglalja majd a biztonságos iskolakezdéshez szükséges „valamennyi intézkedést”.

Ezt Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter jelentette ki szerdán a Digi24-nek nyilatkozva. Hozzátette, az intézkedéseket a romániai valósághoz kell igazítani, amelyhez hozzátartoznak az iskolahálózat infrastrukturális hiányosságai is.

Mint mondta, számos olyan oktatási intézmény van, amelyben jelenleg javítási vagy felújítási munkálatok zajlanak, és bár a tanfelügyelőségek biztosították arról, hogy tanévkezdésre felszámolják az építőtelepeket az iskolákban, neki vannak fenntartásai ezzel kapcsolatban.

Kifejtette, az országos helyreállítási tervben jelentős összegeket kértek az iskolai infrastruktúra fejlesztésére, többek között laboratóriumok kialakítására és felszerelésére, hogy a szükséges gyakorlati oktatást is biztosítani lehessen a tanulóknak. Elmondása szerint az előkészítő osztályok bevezetésével sok labort felszámoltak az iskolákban, idén pedig tovább csökkent az osztálytermek száma azáltal, hogy csökkentették az osztályok létszámát, és emiatt sok tanintézmény helyhiánnyal küzd.

(Címlapképen Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter. Fotó: Agerpres)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?