Ezzel a felhívással fordult a szülőkhöz az oktatási miniszter

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerint az oltás az "egyetlen eszköz" a koronavírus-járvány megfékezésére, és minden egyes személy immunizálása növeli az esélyt arra, hogy jelenléti oktatással kezdődjön a tanév az iskolákban.

Fotó: edu.gov.roA tárcavezető ezért felhívást intézett a szülőkhöz, hogy oltassák be magukat, ugyanakkor kiemelte a védekezési szabályok fontosságát is. "A távolságtartás, a maszkviselés, a tantermek szellőztetése és a higiéniai szabályok betartása mind nagyon fontosak, de csak a járvány terjedésének ellenőrzés alatt tartásában segítenek, a megfékezésében nem" - jelentette ki a miniszter egy oltáskampánnyal kapcsolatos bukaresti rendezvényen.

Sorin Cîmpeanu emlékeztetett arra, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni oltást. Hangsúlyozta, hogy azok a nagyszülők, szülők, tanárok és gyerekek, akik most beadatják a vakcinát, védettek lesznek a szeptember 13-i iskolakezdéskor, amikor az oktatás a tervek szerint a diákok jelenlétével zajlik majd. A tárcavezető elmondta, továbbra is azt szorgalmazza, hogy járvány idején az intézmények közül az iskolákat kell utolsóként bezárni és elsőként megnyitni, mert "az oktatás mindennek az alapja".

"'Oktatás nélkül nincs egészségbiztonság, mert az orvosokat az oktatási rendszer képezi ki. (...) A tanügyet súlyos veszteségek érték, amelyek egy részét idővel be lehet pótolni. Ám lesznek olyan veszteségek is, amelyeket nem sikerül bepótolni, s ezek árát nekünk, mindannyiunknak kell majd megfizetni, előbb a diákoknak, majd az egész társadalomnak. Ennek elkerülésére egy valamit tehetünk: oltassuk be magunkat" - jelentette ki Sorin Cîmpeanu.

Kapcsolódók

Kimaradt?