A sport- és művészdelegációk tagjai akkor sem kerülnek karanténba, ha vörös országból érkeznek

Aktualizálta az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját.

Az 59-es számú határozat értelmében Törökország, Montenegró, az Amerikai Egyesült Államok, Izrael, Marokkó, Puerto Rico, Costa Rica és Sint Maarten piros besorolást kapott, mivel itt nőtt a lakosságarányos esetszám.

Az új megbetegedések számának csökkenése miatt a piros zónából sárga zónába került Hollandia, Málta, Kuvait és Panama, ugyanakkor az incidencia növekedése miatt zöld helyett immáron sárga zónásnak minősül Észtország, Litvánia, San Marino, Finnország, Grönland, Mexikó, Srí Lanka, Libanon, a Dominikai Közösség, Bermuda és Saint Lucia.

Zöld zónás lett továbbá Luxemburg, Omán és Zimbabwe is.

Emellett elrendelték, hogy mentesülnek a karanténkötelezettség alól a Romániába érkező sport- és művészdelegációk tagjai, akik sportversenyeken, illetve kulturális vagy szórakoztató rendezvényeken vesznek részt az országban. Ez azokra is érvényes, akik vörös besorolású államból jönnek, amennyiben bemutatják egy 72 óránál nem régebbi RT-PCR-koronavírusteszt negatív eredményét, és kizárólag a verseny vagy a kulturális esemény tevékenységein vesznek részt.

(Címlapfotó: Adobe Stock Photo)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?