banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tanácselnöki verseny: majdnem Pataki Csaba lett Pataki Csaba ellenfele Szatmár megyében

A leadási határidő előtt néhány perccel iktatta dossziéját egy Pataki Csaba nevű független jelölt – aki később visszavonta jelöltségét.

Az, hogy bővelkedni fog csatározásokban Szatmár megyében a megyei tanácselnöki székért folytatott harc, az nem volt kétséges. A Szatmár Megyei RMDSZ elnöke és a Szatmár Megyei Tanács jelenlegi elnöke, Pataki Csaba is jól tudta ezt, hiszen a PNL színeiben a megyei tanácselnöki székért harcba induló Adrian Cozma már jó ideje bejelentette szándékát, és ennek fényében dolgozott is az elmúlt hónapokban.

Az is izgalmas tény, hogy az AUR politikai formáció nem indított megyei tanácselnök-jelöltet, de Szatmárnémeti polgármesterjelöltet igen. Így egyfajta együttműködés körvonalazódik a PNL és az AUR között, hiszen a liberálisok nem kis meglepetésre nem indítottak polgármesterjelöltet a megyeszékhelyen – valószínű tehát, hogy a két politikai formáció egymást erősíti majd a két hadszintéren.

Pataki Csaba, az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje | Fotó: A szerző felvétele

Cikkünk írása közben pedig be is futott egy közlemény: május elsején sajtóközleményt adott közre az AUR, amelyben támogatásukról biztosítják Adrian Cozmát, hogy az együttműködésük révén leváltsák az RMDSZ vezetést Szatmárnémeti, de főleg Szatmár megye éléről.

Arra viszont senki sem számított, hogy a megyei tanácselnöki mandátumért folytatott harcban egy másik Pataki Csaba is szerepet kap majd – igaz, rövid időre. A dokumentumok leadásának határideje előtt pár perccel jelentkezett a Szatmár Megyei Választási irodánál és iktatta jelöltségét egy Pataki Csaba nevű férfi. A független jelölt később visszavonta a jelöltségét, arra hivatkozva, hogy nem volt vele tisztában, hogy az RMDSZ egy szintén Pataki Csaba nevű jelöltet indít. Az RMDSZ jelöltje egyébként két mandátuma megyei tanácselnök, előtte alprefektus is volt és több mint 20 éve szereplője a Szatmár megyei közéletnek.

A független jelölt Pataki Csaba megjelenése és eltűnése kapcsán megkérdeztük a Szatmár megyei RMDSZ-t is.

„Pataki Csaba „független” jelölt kedden 23.50-kor iktatta a Szatmár Megyei Tanács elnöki tisztségére vonatkozó jelölési dossziéját. Egy becsapott polgár, akit a PNL és Adrian Cozma velejéig kihasznált volna, saját céljaik elérésére. Az AUR-PNL szövetség még az ortodox nagyhéten sem ismer morális határokat, önmagukból kivetkőzve, felrúgnak minden írott és íratlan szabályt. De győzött a józan ész, hiszen szerdán a „független jelölt” visszavonta indulását. Június 9-én mindnyájunknak ott kell lenni a közösségünkért, mert nem káoszt, hanem jövőt építünk!” – nyilatkozta a Maszolnak Nagy Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei kampánykoordinátora.

Nem ez lenne az első eset, hogy névegyezés zavarja meg a választópolgárokat. Mandátumokkal ezelőtt a PSD színeiben Gheorghe Ciocan indult megyei tanácselnöki mandátumért. Akkor egy Gheorghe Ciocan nevű jelölt indult függetlenként. Igaz, ez a név kicsit gyakoribb, mint a Pataki Csaba – az Avas vidéki települések egy-egy utcájában akár 3-4 Gheorghe Ciocant is lehet találni. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?