Emil Boc újrázni készül Kolozsváron

Emil Boc, Kolozsvár regnáló polgármestere élő Facebook-bejelentkezés alkalmával jelentette be szombaton, hogy újabb mandátumra pályázik a június 9-ei helyhatósági választások alkalmával.

Az elöljáró hangsúlyozta, hogy biztos abban, hogy sokan számítottak erre, de fontosnak tartotta, hogy személyesen jelentse be döntését. „Igen, újabb polgármesteri mandátumra pályázok Kolozsváron” – jelentette ki, megköszönve a támogatást és a bizalmat, amit az elmúlt években kapott.

Azt mondta, hogy az elmúlt évek alatt minden tőle telhetőt megtett a város fejlesztése érdekében, és megválasztása esetén továbbra is arra fog törekedni, hogy a jó dolgokat tovább vigye. „Tudom, hogy nem minden tökéletes. (…) De a cél, hogy mindnyájan otthon érezzük magunkat. (…) Minden kolozsvárinak legyen lehetősége Kolozsváron maradni. Ne kelljen gazdasági megfontolásból elvándorolnia” – ecsetelte. Beszélt a megvalósított, a kivitelezés alatt álló és a jövőbeli beruházásokról, hangsúlyozva, hogy a magas életszínvonal fenntartására törekszik.

Azt is mondta, hogy bár felkérést kapott arra a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökétől, Nicolae Ciucătól, hogy induljon az európai parlamenti választásokon, de bevallása szerint „nem hagyta a szíve”, hogy elhagyja Kolozsvárt. Szereti, a rá bízott feladatot, ezért döntött a folytatás mellett.

Bevallása szerint szándékosan a Széchenyi (ma Mihai Viteazu) téren állva jelentette be döntését, mert hangsúlyozni szerette volna a fejedelem inspiráló szellemét.

Megköszönte ugyanakkor az RMDSZ-nek is az együttműködést, szerinte nélkülük nem sikerült volna megvalósítani az elmúlt években elért fejlesztéseket.

Az RMDSZ egyébként pénteken tartotta előválasztási küldöttgyűlését, amelyet követően bejelentették, hogy a kincses város alpolgármestere, Olah Emese lesz az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje. Ő vezeti a szövetség helyi tanácsosi listáját, ahol mögötte sorrendben Azzola Katalin, ügyvéd, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke, Bódizs György, a Kolozsvári Rehabilitációs Kórház ügyvezető igazgatója, Andacs Zsolt Levente, az Országos Magyar Diákszövetség leköszönő elnöke, Kerekes Adelhaida, Kolozs megyei főtanfelügyelő- helyettes, Fugel Edina, az MCC Erdélyi szakmai tevékenységért felelős igazgatója, Rácz Béla-Gergely, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar dékánhelyettese, Veres Enikő, a Kolozsvár Társaság ügyvezető igazgatója, Imre István, sürgősségi szakorvos, továbbá két nyugdíjas, Horváth László és Sarucan Emília pályáznak városi tanácsosi tisztségre a júniusi választások alkalmával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?