Szilágysámson: idén megháromszorozódott a kerékpárversenyzők száma

A hétvégén ismét rajthoz álltak a szilágysámsoniak és a településre érkező kerékpárosok. A „Fedezd fel Szilágysámsont!”  mottóval II. alkalommal megrendezett Vlegyásza kupán idén közel 150-en vettek részt.

Túljelentkezés volt az idei versenyen, sőt a tavalyi kedvezőtlen, esős idő sem szegte kedvét a kerékpározóknak. Bántó Zoltán RMDSZ-es polgármester a Maszolnak elmondta, nagyon örül, hogy ilyen szép számmal vettek részt az idei rendezvényükön, és a profi, amatőr kerékpárosok végigtekertek Szilágysámson község hegyein, völgyein. ,,A tavalyhoz képest nagy előrelépés, hogy egy év alatt a verseny nemzetközivé nőtte ki magát, mert Olaszországból, Magyarországról is voltak jelentkezők, illetve Németországból is feliratkoztak, de sajnos ők nem tudtak eljönni. Ami nagyon fontos, hogy a Román Kerékpáros Szövetségbe (FRC) is bekerültünk, és ott is hirdették a rendezvényünket” – mondta a polgármester.

A szerző felvételei

Az idei kedvező időjárásnak köszönhetően a jelentkezők könnyebben vették az akadályokat, rövidebb idő alatt tekerték le a távot. Bántó Zoltán polgármester és Veres Gábor alpolgármester, valamint Demyen István, Baksa polgármestere, és Katona Ibolya SZIT elnök is részt vett az idei versenyen, de fiával letekerte a távot a helyi iskolaigazgató, Szabó Lajos is. Mindez azt bizonyítja, hogy a verseny egyre népszerűbb a községben és a megyében. ,,Az idén megszólítottuk a helyi termelőket is, hogy jöjjenek el az iskolaudvarra áruikkal, és örömünkre több mint 14 helyi termelő jelent meg. Virágokat, kézimunkát, lekvárokat, zöldségeket, kaspókat, italokat árultak. Mindenkinek elmondom, hogy valószínűleg az a sikerünk, hogy szívvel és lélekkel, csinálják. Ez látszódott és érződött a verseny napján is” – mondta a polgármester.

Az idei Őszi kavalkád nem csak a bicikliversenyről és termelői vásárról szólt, hanem a szövésről is. A szervezők arra törekedtek, hogy fiatalokat, iskolásokat bevonjanak a szövés rejtelmeibe, így számukra tanfolyamot tartottak a kultúrotthonban. A bicikliverseny szüreti felvonulással, mulatsággal zárult, vasárnap, az Idősek napján, a szépkorúakat köszöntötték.

Bántó Zoltán elmondta, a helybéliek nagyon pozitívan fogadták az idei rendezvényt, üdvözölték a kerékpárosokat, tapsoltak, hajráztak nekik, és örültek, hogy ilyen jeles esemény házigazdái lehetnek. Idén közel 20 helybéli jelentkezett a versenyre, a legfiatalabb versenyző ezúttal 9 éves volt, a legidősebb 50+, és a tavalyi fiatalok idén már díjazottak lettek.

Az eseményen nézőként részt vett Seres Dénes parlamenti képviselő is, aki bíztatta a versenyzőket, mondván, örül, hogy a verseny nemzetközivé nőtte ki magát, mert nemcsak Szilágyságból vagy a szomszéd megyékből voltak jelentkezők, hanem külföldről is. A közel 150 jelenlévő azt bizonyítja, hogy a tavalyi versenyzők és a szervezők jól érezték magukat. Szilágysámson becsületes, vendégszerető, összetartó magyar közösség. Arra hívta fel a helybéliek figyelmét, hogy érvényesítsék a faluturizmust, készüljenek fel a nagyszámú vendégekre, mert ide érdemes eljönni. Végezetül azt kívánta, hogy jövőre még többen legyenek, és hogy Sámson kiemelkedjen azon közösségek közül, ahol ilyen rendezvényeket lehet tartani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?