Szerződhetnek visszaváltó pontok kialakítására az önkormányzatok és kiskereskedők

Elkészült egy szerződésminta, amit az önkormányzatok és kisebb kereskedelmi egységek köthetnek meg visszaváltó pontok kialakítására. Olyan üzletek kérhetik a közigazgatási egységeket partnerségre, amelyek esetében a boltjuk eladótere kisebb mint 200 négyzetméter. A szerződési javaslatot a RetuRO dolgozta ki, és a honlapján elérhető.

Közzétette a RetuRO a szerződésjavaslatot azokra a helyzetekre, amikor a területi közigazgatási egységek partnerségi kérelmet kapnak a 200 négyzetméternél kisebb eladótérrel rendelkező kereskedőktől csomagolás-átvételi pontok kialakítására a településen. A szerződésmintát a RetuRO, a betétdíjas visszaváltási rendszert (SGR) kezelő cég a honlapján tette közzé, közölte a vállalat.

Illusztráció | Fotó forrása: PixabayMint írták, a szerződésjavaslatot amiatt készítették el, mert a törvény értelmében a helyi és megyei önkormányzatok az általuk igazgatott település körzetében szervezhetnek és működtethetnek visszavételi pontokat a végső fogyasztóktól származó visszaváltható csomagolások átvételére.

Amennyiben visszaváltó pontot alakítanak ki, akkor ezek a hatóságok kötelesek a fogyasztóknak a visszavett SGR-csomagolásokért a megfelelő betétdíjat kifizetni. Ennek értékét és a kezelési díjat a jogszabályoknak megfelelően majd az SGR-kezelő, a RetuRO fedezi. A fogyasztók által a helyi hatóságok által szervezett pontokhoz visszavitt csomagolások az SGR-kezelő tulajdonába kerülnek, és a közigazgatási egység köteles azokat neki átadni.

A szerződés a www.returosgr.ro honlapon, a Hírek menüpont alatt érhető el. A vállalat minden, a szerződéssel kapcsolatos észrevételt és ajánlást 2023. november 20-ig emailben vár.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?