banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Szerdától a szilágysomlyói új hídon is közlekedhetnek az autók

Vadonatúj hídon is közlekedhetnek a gépjárművek szerdától Szilágysomlyón, a régi híd is használatban marad ugyan, de mivel azon is dolgoznak, a városvezetés az új híd használatát javasolja az autósoknak – tudtuk meg Szabó Ernő Csaba városmenedzsertől.

Szilágysomlyón a Bălcescu utca végén megépült a kétsávos híd, amely a megnövekedett forgalom miatt már szükségszerű volt. Az új híd által leegyszerűsödik a közlekedés, elkerülhetővé válik a torlódás.

Az újonnan elkészül híd | Fotók: Szabó Ernő

A következő napokban a hidat a közlekedés révén statikus és dinamikus próbaterhelésnek vetik alá, megfigyelik a hídszerkezet különböző részeit és elemeit, amennyiben mindent rendben találnak, hivatalosan is átadják – tájékoztatta portálunkat a városmenedzser. A kivitelezést az országos helyi fejlesztési alapból (PNDL) valósították meg, a munkálatok összértéke 2,4 millió lejbe került.A régi hidat is lehet használni, de tehermentesíteni kell

Mindeközben szintén egy sikeres PNDL-pályázat (Helyi Fejlesztések Országos Programja) révén elkezdődött a pezsgőgyárral szemben lévő régi nagyhíd felújítása, ami előreláthatóan egy évig tart majd. A felújítási költsége körülbelül 2,8 millió lej lesz.

Az új híd mielőbbi átadása azért is indokolt, mert a régin, a munkálatok miatt közlekedési dugók alakulnak ki, viszont az új megnyitásával megoszlik a forgalom.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?