Fennakadásokat okoz a havazás a Hargita megyei közlekedésben

Fotók: Hargita Megyei RendőrségAz ország több térségében, főként a hegyvidékeken, így Hargita megyében is fennakadásokat okoz a közlekedésben a szerda hajnalban kezdődött és azóta is kitartó havazás. A rendőrség fokozottan jelen van a közutakon, és a sószóró, hóeltakarító gépek is végzik a munkájukat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán 23 óráig érvényes havazásra és erős széllökésekre vonatkozó sárga figyelmezetést adott ki. A szél elérheti az óránkénti 50-60 kilométeres sebességet, hófúvásokra számíthatunk mindenfelé – közölte a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség.

A Maroshévízt Borszékkal összekötő Borszéki-hágón többtíz teherautó akadt el a havas úton. Cătălin Romanescu, a Hargita Megyei Útügyi Igazgatóság vezetője az Agerpresnek nyilatkozva elmondta, hogy az elakadt kamionosokat az utászok és a rendőrség segítette a haladásban.

A megyei rendőrség is figyelmeztetést adott ki: főként a hegyi útvonalakon nehézkes a közlekedés, és ha a havazás továbbra is erősödik, nem kizárt, hogy bizonyos útszakaszokon kénytelenek lesznek lezárni a forgalmat.    

Ghorghe Filip rendőrségi szóvivő felhívja az autóvezetők figyelmét, hogy lassabban közlekedjenek, a kanyarokat még figyelmesebben vegyék be, hagyjanak maguk előtt nagyobb követési távolságot, ne rántsák félre a kormányt, és ne lépjenek hirtelen a fékre.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?