Elkészült Szilágysomlyón a Kraszna fölötti új híd, egy régi felújítása pedig tervben van

Egy éve az országos helyi fejlesztési alapból (PNDL) elkezdték Szilágysomlyón a Bălcescu utca végén, a Kraszna folyó fölött a kétsávos híd építését, a munkálatok most a végéhez közelednek.

Annak érdekében, hogy továbbra is zökkenőmentesen dolgozhassanak, a villanyoszlopokat áthelyezték, a közlekedést elterelték és a Kraszna partjának sétányát részben lezárták, de a pallón továbbra is lehetett közlekedni. A közelben lévő sportcsarnok melletti ruhapiacot (ócskapiacot) elköltöztették, mert az építész a piac helyére tervezte a raktározásra használt barakkokat.

Az új hidat azután adják át, hogy az odavezető utcát leaszfaltozták | Fotó: Facebook

Szabó Ernő Csaba városmenedzser portálunknak elmondta, az új híd elkészült, már csak a korlátokat kell rászerelni, de addig nem adják át, amíg a hozzá vezető megszélesített, a nagyobb forgalomnak megfelelő Nicolae Bălcescu utcát nem aszfaltozzák le.

„A híd megépítése szükségszerű volt ahhoz, hogy az autóval való közlekedés leegyszerűsödjön, hogy elkerülhetővé váljon a torlódás. A munkálatok összértéke 2,4 millió lejbe került” – mondta a városmenedzser.

Idén kezdik meg a régi híd felújítását is

Idén tavasszal a pezsgőgyárral szemben, a vonatállomás közelében lévő nagy régi híd felújítását is elkezdik, megvan rá az anyagi fedezet, március 3-án átadták a helyszínt a kivitelező cégnek, aki vállalta a híd és a járda teljes felújítását, szélesítését, a korlátok cseréjét, a híd felső részének megerősítését.

„A híd a város legforgalmasabb hídja, ezért nem szabad lezárni, emiatt a munkálatok idején a közlekedés itt egyirányú lesz. Jelenleg az ehhez szükséges engedélyek beszerzése zajlik” – mondta Szabó Ernő Csaba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?