banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Orvosi rendelőt és lakást újítanának fel a szilágysági Diósadban

A hat településből álló egyik legnagyobb Szilágy megyei községben, Haraklányban, található a leghosszabb községi út: Szilágypanittól Magyarbaksáig 25 kilométer vezet, ezért karbantartása főleg a téli időszakban nehézkessé válik. A magyar lakosság aránya a községben meghaladja az 55 százalékot, Diósadban ez az arány 90 százalék fölött van.

Dobrai Ferenc polgármester elmondta, nagyközséget mindig nehezebb igazgatni, mint egy kisebbet, mert ahány település, annyi oktatási intézmény, infrastruktúra, amit vagy kiépíteni, karbantartani, vagy fejleszteni kell, ezért a tavaly több pályázatot is benyújtottak az Országos Befektetési Alaphoz. Tervben van a diósadi és a magyargoroszlói szennyvízhálózat kiépítése, a négy kilométer hosszú Magyargoroszló–Diósad-bekötőút leaszfaltozása, gyerekjátszótér kialakítása Diósadban, Szilágypanitban és a községközpontban.

A diósadi felújított iskolát tavaly nyáron adták át | A szerző felvétele

„Az egyik legfontosabb projektünk a diósadi orvosi rendelő felújítása. A faluba rendszeresen jár Haraklányból orvos, de azt szeretnénk, ha helyben is lenne egy egészségügyi alkalmazott, ezért megpályáztuk az orvosi rendelő és az ahhoz tartozó két lakrész, valamint a patika felújítását. Abban bízunk, ha egy kezdő orvosnak lakhatást biztosítunk egy magyar lakta fejlődő településen, akkor a jövőben találunk egy elszánt jelentkezőt” – nyilatkozta a polgármester.

A Zilahtól mindössze 20 kilométerre lévő település az elmúlt tíz évben folyamatosan fejlődött. A tavaly felújították a helyi általános iskolát, ravatalozót építettek, utcákat aszfaltoztak, és amennyiben sikeresen pályáznak, az idén folytatják a megkezdett munkálatokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?