Épülhet a buszpályaudvar Margittán

Fedett peronos, várótermes buszpályaudvar építésére adták meg ma az engedélyt a Bihar megyei Margittán.

A buszpályaudvarnak 105 négyzetméter alapterületű épülete lesz, ebben 20-30 személy befogadására alkalmas várótermet, jegyeladási és tájékoztató-pontot, valamint mosdókat alakítanak ki. Lesz továbbá egy öltöző az alkalmazottaknak és egy műszaki helyiség is.

A váróteremben pedig elektronikus kijelzőn követhetik majd a járatok indulását. A váróterem mellett 272 négyzetméteren alakítják ki a fedett peront, ott szintén lesz kijelző, és videokamerákat is felszerelnek majd.

A kivitelező Flodor Transcom Kft.-nek öt hónap áll majd rendelkezésére a buszpályaudvar megépítésére, a beruházás értéke 914,1 ezer lej áfa nélkül. A buszpályaudvart a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen (ADD) keresztül a Bihar Megyei Tanács finanszírozásával építik meg.

A közleményéből az is kiderült, hogy most készítik elő a belényesi buszpályaudvar építéséhez szükséges dokumentumokat. Călin Gal megyei alelnök azt is elmondta, hogy vizsgálják a nagyszalontai és székelyhídi buszpályaudvar építésének lehetőségeit, előbbinek a megvalósíthatósági tanulmányán dolgoznak, utóbbinak pedig már megkötötték a szerződést a tanulmány elkészítésére.

(Címlapképen a pályaudvar látványterve, forrása: Bihar Megyei Tanács)

Kapcsolódók

Kimaradt?