banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Szabad a vásár: előjegyzés nélkül oltanak május 7-től az összes oltásközpontban

Május 7-től előjegyzés nélkül is beadják az igénylőknek a koronavírus elleni vakcinát valamennyi hazai oltásközpontban – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján az oltáskampány koordináló országos bizottság vezetője.

Valeriu Gheorghiță közlése szerint a 60 év felettieket 8 és 20 óra között fogadják a központokban, a fiatalabbak 14 és 20 óra között kaphatják meg a vakcinát. Az előjegyzett időponttal rendelkező személyeknek prioritásuk van. A katonaorvos elmondta, az előjegyzés nélkül érkező személyeket a szabadi időpontok számának függvényében oltják be, szükség esetén sorszám alapján.

"Ha egy központban 100 személyt tudnak immunizálni egy nap, és 50 személynek van előjegyzése, további 50 személy sorszámot kap. Ha ezen felül is lennének jelentkezők, ők felkerülhetnek egy pótlistára, és mehetnek majd másnap vagy harmadnap" - magyarázta a szakember. Valeriu Gheorghiţă szerint ennek a módszernek a bevezetése maga után vonhatja a kárba veszett dózisok számának növekedését.

A katonaorvos elmondta azt is: egyértelműen kilátás van arra, hogy a nyáron elkezdődjön a 12 és 15 év közötti gyerekek koronavírus elleni immunizálása a Pfizer-BioNTech oltóanyagával. Az oltási kampány koordinátora emlékeztetett, a Pfizer-BioNTech már benyújtotta a dokumentációt az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA), kérve, hogy engedélyezzék az oltóanyag használatát a 12-15 év közötti korosztály esetében is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A szakember szerint az amerikai gyógyszerügynökség (FDA) már a napokban, az EMA pedig várhatóan júniusban megadja az erre vonatkozó engedélyt. "Így egyértelműen kilátás van arra, hogy a nyáron elkezdődjön a 12-15 év közöttiek oltása" - fogalmazott, hangsúlyozva, azokat a gyerekeket oltják majd be, akiknek a szülei hozzájárulásukat adják ehhez.

Cikkünk frissül

(Címlapfotó: Maszol)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?