Súlyos: előzetesbe került az a tanár, aki egy 15 éves diákot molesztált Nagyváradon

Harminc napos előzetes letartóztatásba került az a nagyváradi tanár, aki hétfőn este a bihari megyeszékhely egyik iskolájának bentlakásában – felvigyázó tanárként – szexuálisan zaklatott egy diákot. A tanuló már másnap reggel jelentette a tanintézet igazgatójának az esetet, aki behívatta az inkriminált pedagógust is, a tanár pedig beismerte a vádat és azonnali hatállyal beadta a felmondását. Azonban ezzel nem úszta meg a jogi felelősségre vonást, bűnügyi vizsgálat indult ellene.

Az esetről a nagyváradi Bihoreanul hetilap online kiadása számolt be. Amint a lap írja, D. F.-et szerdán vették őrizetbe és vitték el kihallgatásra, ahol mindent bevallott. Az ügyészek bíró elé állították, aki elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatását.

Illusztráció forrása: Pixabay

Kiderült, hogy hétfőn este a Constantin Brâncuși Műszaki Szakközépiskola bentlakásának edzőtermében közeledett egy ott szabadidejét töltő 15 éves diákhoz, akinek előbb a kezét, majd a lábait is simogatni kezdte és egyértelmű jelét adta annak, hogy tovább is menne.

A diák másnap, kedden reggel bement a tanintézet igazgatójához, akinek mindent részletesen elmondott. Az igazgató behívatta a megvádolt pedagógust, aki elismerte cselekedetét és azonnali hatállyal beadta felmondását, közölte Gabriel Mic igazgató. Hozzátette, az iskola vezetősége értesítette a gyermek szüleit, a gyermekvédelmi főigazgatóságot és a rendőrséget is.

A 2021 óta az iskolában dolgozó pedagógust a rendőrség bevitte és kihallgatta. D. F. mindent beismert, a nyomozók pedig kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amit a nagyváradi bíróság 30 napra helyben is hagyott.

A hatóság szexuális agresszió vádjával nyomoz tovább a tanár ellen, akire ezért 2 és 7 év közötti börtönbüntetés várhat, ám mivel fokozottan súlyos az eset, mert nevelőtanárként éppen a kiskorú felügyelete és védelme lett volna a feladata, 3 és 10 év közötti szabadságvesztés róható ki rá a büntető törvénykönyv szerint.

A Bihorenaul hetilap ugyanakkor megírta, a jelek azt mutatják, hogy nem csak a hétfőn zaklatott diák lehet a tanár egyedüli áldozata. Egy váradi férfi azt írta a lapnak, hogy ugyanez a pedagógus őt is zaklatta 14 éves korában egy nyári tábor alkalmával. Akkor azért nem mondta ezt el senkinek, mert szégyellte a történteket, de megbánta, mert ezzel lehetőséget teremtett arra, hogy a pedagógus folytathassa más gyermekek szexuális zaklatását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?