Gyerekeket molesztálhattak az ENSZ békefenntartói

Az ENSZ újabb vizsgálatokat indított több békefenntartója ellen, miután ismét felmerült a gyanúja, hogy gyerekeket molesztálhattak a Közép-afrikai Köztársaságban – közölte Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő helyi idő szerint kedden.

Azt nem tudni, hány kéksapkásról van szó, csak azt, hogy három ország katonái érintettek. A gyanúsítottakat az ENSZ Gyermekalapja, az Unicef munkatársai a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, Banguiban kihallgatták. Az Unicef azt közölte, hogy négy kiskorú lány volt a katonák áldozata, de az elkövetők állampolgárságát és számát ez a szervezet sem hozta nyilvánosságra.

A Közép-afrikai Köztársaságban szolgáló kéksapkásokkal szemben már több vizsgálat indult szexuális és más bűncselekmények gyanújával. Először tavaly áprilisban derült fény arra, hogy francia ENSZ-békefenntartók egy Bangui melletti táborban több, 9 és 13 év közötti gyermeket kényszerítettek szexre pénzért vagy ételért cserébe. Eddig 14 francia, valamint csádi és Egyenlítői Guinea-i kéksapkásokat helyeztek vád alá a visszaélésekkel kapcsolatban. A botrány miatt augusztusban lemondott a Közép-afrikai Köztársaságba vezényelt ENSZ-békefenntartók parancsnoka, miután súlyos bírálatok érték a bűncselekmények eltitkolásáért.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?