Szexbotrányokat lepleztek le az izraeli hadseregben

Az izraeli hadsereg több tisztje ellen indult vizsgálat szexuális vétségek miatt az utóbbi napokban az izraeli média értesülései szerint.

A tel-avivi bíróság vasárnap három nappal meghosszabbította a hírszerzés egy meg nem nevezett ezredesének előzetes letartóztatását, akit azzal vádol a rendőrség, hogy tizenöt éves fiúkkal létesített pénzért nemi kapcsolatot – írta hétfőn az Iszráel Hajom (Izrael Ma) című újság.

A tizenévesek az interneten elárulták neki életkorukat, noha a katonatiszt azzal védekezik, hogy tizenhét évesnek gondolta őket (a büntethetőségi korhatár 16 év.) A bizonyítékok között beszélgetéseknek az ezredes személyes számítógépén és okostelefonján megőrzött felvételei is megtalálhatóak.

A hatóságok elkezdték kivizsgálni, hogy a férfi pedofil honlapokat is látogatott-e, és ehhez nemzetközi rendőri segítséget kértek a Háárec című lap értesülése szerint. Az ezredes feladatát a hadseregben a nyomozás lezártáig más vette át.

Múlt héten egy másik katonai szexbotrány is kipattant, amelyben a Giváti dandár Cabar elit zászlóaljának parancsnokát, Liran Hadzsbit leplezték le. Ellene két katonalány tett panaszt szexuális zaklatás miatt. Egyikük a szárnysegédje volt, aki a molesztálás miatt elhagyta az egységet. Egy másik vád szerint a nyári Erős szikla hadművelet idején az egyik tűzszünet alatt egy hozzá beosztott titkárnővel egy Gázai övezet melletti szálláson töltött egy éjszakát.

Móse Jaalon védelmi miniszter is megszólalt vasárnap ebben az ügyben. „Aggodalommal tölt el engem és a vezérkari főnököt is, ami a Giváti dandárnál történik„ - idézte szavait a Háárec.

Kimaradt?