Súlyos áramütés ért egy 13 éves gyermeket, miután felmászott a tehervagon tetejére

Áramütést szenvedett egy 13 éves gyermek vasárnap este Déván, amikor felmászott egy ciszternás tehervagon tetejére. Az áramütés következtében a fiú testének mintegy 70 százaléka megégett – adta hírül a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, amikor a gyermek felmászott a ciszternás tehervagon tetejére, a 27 ezer voltos villanyvezeték elektromágneses mezejébe ért. Az áramütés következtében pedig lezuhant a peronra a vonat tetejéről, miközben a ruhái lángoltak.

Az esetről a 112-es segélyhívó számon érkezett a bejelentés, és a helyszínre egy mentőszolgálatos egység sietett ki. Megállapították, hogy testének mintegy hetven százalékán másod-, harmad- és negyedfokozatú égési sérülések vannak. A gyermek eszméleténél volt, de nagyon zavarodott állapotban volt. A helyszínen stabilizálták, majd a dévai kórház sürgősségi osztályára szállították.

Állapota viszont annyira válságos volt, hogy a kórházban intubálták, majd helikopterrel egy bukaresti kórházba szállították.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?