Şoşoacă azt mondta a rendőröknek, kábítószer van az olasz újságíróknál, de nem volt igaz

Ismertette szerdán a Román Rendőrség szóvivője a Diana Şoşoacă szenátor és az olasz újságírók közötti konfliktus részleteit.

Georgian Drăgan elmondta, Diana Şoşoacă férjével, Dumitru Silvestru Şoşoacával együtt jelentkezett a rendőrségen, miközben az olasz újságírók is ott tartózkodtak. A szenátor feljelentést tett utóbbiak ellen, azt állítva, lehetségesnek tartja, hogy az újságírók dokumentumokat loptak el az asztaláról, illetve hogy kábítószer van náluk.

A vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően a rendőrök megmotozták őket és a csomagjaikat is átvizsgálták, de nem találtak náluk sem lopott javakat, sem drogokat, a vádak tehát alaptalannak bizonyultak – magyarázta a szóvivő.

Georgian Drăgan azt is elmondta, amint a vizsgálatokból kiderült, az újságírók el akarták hagyni az ügyvédi irodát, amikor Şoşoacă bezárta az ajtót, és nem engedte, hogy a rendőrök kiérkezése előtt távozzanak.Fotó: képernyőmentés az olaszországi videóriportból

A szenátor által a 112-es számra leadott hívástól a rendőrség kiérkezéséig eltelt négy percben újabb szóváltásra került sor az újságírók és Şoşoacă között, és ez a törvény embereinek megérkezése után is folytatódott. A szóvivő azt mondta, a szenátor férje meglökte az egyik rendőrt, majd megfogta a nyakát, aztán az olasz újságírónőt is megütötte. A beavatkozás után az újságírók kiléptek a lépcsőházba és ezzel a konfliktus elsimult – tette hozzá.

Mint ismert, Diana Şoşoacă szenátor december 10-én hívta ki a rendőrséget egy külföldi televíziós stábnak adott interjú közben, mert konfliktusba került az újságírókkal a nekiszegezett kérdések miatt. Az ügyészek szerint Bukarest negyedik kerületi rendőrségének munkatársai szálltak ki a helyszínre, Diana Şoşoacă férje azonban rátámadt az egyik rendőrre.

Dumitru Şoşoacát hétfőn beidézték az első kerületi ügyészségre, ahol közölték vele, hogy eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt, és 60 napra hatósági felügyelet alá helyezik. Diana Şoşoacă szenátor is megjelent hétfőn az ügyészség épülete előtt több támogatója kíséretében, akik összeszólalkoztak a helyszínen levő újságírókkal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?