Skateboard pálya épülhet Nagybányán

Nagybányán skateboard és pumptrack pályát alakíthatnak ki idén. Ugyanakkor a megye több magyarlakta településén is fejlesztések valósulhatnak meg: Hosszúmezőn tájházat hoznak létre, míg Koltón leaszfaltozzák a Bem utcát.

Pap Zsolt István, Nagybánya alpolgármestere elmondta, hogy a skateboard és pumptrack kialakítása egy régi terve volt. Mint mondta, 2022-ben a biciklisávok kialakításánál kereste meg őt egy fiatal, aki jelezte egy hasonló fejlesztés szükségszerűségét. Tavaly már egyszer kísérletet tett ennek kialakítására, azonban a korábbi városvezetés nem volt ebben érdekelt. „Az itt élő fiatalok számára kulcsfontosságú az, hogy biztosít-e a város korszerű és izgalmas lehetőségeket a szabadidő eltöltésére vagy nem. A mi célunk egyértelműen az, hogy a fiatalok minél több időt legyenek a szabadban a barátaikkal és ismerőseikkel. Az önkormányzat feladata, hogy modern körülményeket biztosítson számukra, ahol akár sportolásra is van lehetőség” – fejtette ki a megyeszékhely alpolgármestere.

Fotó: maramures.ro

Megkeresésünkre Pintér Zsolt, az RMDSZ Máramaros megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy az identitást megerősítő programokon túl, létfontosságú támogatniuk a magyarlakta települések nagyobb fejlesztéseit is, hiszen ezáltal biztosíthatnak jobb életkörülményeket az ott élők számára. „Nagyon fontos számunkra, hogy ne csak identitásban, valamint kultúrában építsük és támogassuk közösségeinket, hanem erőforrásainkkal és lehetőségeinkkel részt vegyünk azoknak a településeknek a fejlesztésében, ahol nagyszámú magyar közösségek élnek” – emelte ki a megyei szervezet elnöke.

Pintér Zsolt Nagybánya helyzetét illetően kiemelte, hogy három feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a megyeszékhely fejlődését el lehessen indítani. Az első ezek közül az, hogy a polgármester körül kialakult helyzet után szükséges biztosítani a helyi tanácsban egy biztos többséget. „Nagyon jól tudjuk, hogy a mostani mandátum alatt gyenge többségünk volt, ami elég sok fejfájást okozott sokunk számára” – jelezte a szervezet elnöke, aki helyi tanácsos Nagybányán. A második feltétel az, hogy aki nyeri a választásokat, annak feltétlenül rendelkeznie kell egy nagyon, nagyon világos vízióval a város fejlődését illetően. „A vízión túl szerintem fontosabb az akarat” – folytatta Pintér Zsolt. Utolsó feltételként szerinte a városvezetésnek realistának kell lennie: „Azaz ne álmodozzunk olyan projektekről, amelyeket nem tudunk megvalósítani. Már elkezdtük a választási kampányt, amikor különböző pártok képviselői mindenféle megvalósíthatatlan projektekkel állnak elő. Tudniuk kell, hogy milyen pénzügyi lehetőségei vannak Nagybányának. Én mondhatom, hogy öt földalatti parkolót építünk a régi központban, ezzel megoldva a parkolási problémákat, de nincs pénzünk ilyesmire. Az a helyi közigazgatásnak, amely 2024-ben kezdi meg munkáját, nagyon realistának kell lennie. Nem jöhet mindenféle merész ötletekkel.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?