Simion „etnikai terroristának” nevezte az RMDSZ-t, mert szerinte akadályozza a közigazgatási átszervezést

Az RMDSZ akadályozza a helyi közigazgatás hatékonyabbá tételét – jelentette ki szerdán George Simion, a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke.

Az ellenzéki parlamenti párt sajtótájékoztatóján Simion „etnikai terroristának” nevezte az RMDSZ-t, amely ellenszegül a helyi közigazgatás hatékonyabbá tételét célzó kezdeményezéseknek, és egy autonóm régió kialakítására törekszik az ország közepén.

„Világosan kijelentjük, hogy ellenezzük Románia regionalizálását, de hatékonyabb közigazgatásra van szükség. Az RMDSZ a legszebb álmaiban se gondolja, hogy lesz majd egy saját régiójuk Románián belül!” – fogalmazott a magyarellenességéről hírhedt, futballhuligánból parlamenti képviselővé „avanzsált” Simion.George Simion (középen) ismét belekötött a magyarokba | Fotó: Agerpres

Az AUR elnöke hozzátette: a települések összevonását már nemcsak a pártja, hanem a gazdasági szféra képviselői is követelik, a jelenlegi koalíció azonban ezt nem képes véghez vinni. „Majd megtesszük mi, az intézkedést belefoglaltuk a kormányprogramunkba” – mondta.

Az üzleti szféra egyes képviselői és néhány román politikus által szorgalmazott közigazgatási átszervezés – a jelenlegi 42 megye betagolása 15 nagy régióba, több község önállóságának a megszűntetése, illetve települések közigazgatási összevonása – azzal is járna, hogy a jelenleg magyarok által többségben lakott magyar térségeket „beolvasztanák” a román többségű régiókba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?