Romániai cégtársulás nyerte a Bihar és Bisztraterebes közötti sztrádaszakasz tenderét

Egy romániai cégtársulás nyerte az észak-erdélyi autópálya Bihar (Biharia) és Bisztraterebes (Chiribiş) közötti szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési eljárást – tájékoztatott csütörtökön a szállításügyi miniszter.

Sorin Grindeanu Facebook-oldalán jelentette be, hogy kihirdették a 28,55 kilométeres sztrádaszakaszra kiírt közbeszerzési eljárás győztesét, amelynek a szerződés aláírását követően 6 hónap áll majd a rendelkezésére a tervezési munkálatokra, további 18 hónap a kivitelezésre.

Immár jó tíz éve körülbelül így néz ki az észak-erdélyi sztráda Bihar megyei szakasza is | Illusztráció forrása: Pro Infrastructura Egyesület

A vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozott szerződést, melynek értéke áfa nélkül 785,21 millió lej, 10 nap múlva lehet aláírni, amennyiben a versenytárgyalás eredményét nem óvják meg.

Cristian Pistol, a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) vezérigazgatója szerint a közbeszerzési eljárást a Precon Transilvania Kft. - Citadina 98 Rt. cégtársulás nyerte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?