Rendőrök szállták meg a City Insurance irodáit

A legfőbb ügyészség utasítására dokumentumokat keres a bukaresti gazdasági rendőrség a City Insurance irodáiban, miután büntetőügyi kivizsgálás indult a Pénzügyi Felügyelet feljelentése nyomán.

A legfőbb ügyészség képviselői szerint nem házkutatásról van szó, a rendőrök végrehajtanak egy, a dokumentumok elvitelére vonatkozó utasítást. A hatóságok sikkasztás, pénzmosás, hamisítás és hivatali visszaélés ügyében nyomoznak „egy biztosító-viszontbiztosító társaság tevékenységével kapcsolatban” – tájékoztatott a rendőrség.

A biztosítótársasággal kapcsolatban egy másik büntetőügyi kivizsgálás is folyik: a City Insurance feljelentése nyomán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szervezett bűnözői csoport létrehozása, banki csalás, sikkasztás, számítógépes csalás és hamisítás miatt kezdett néhány hónappal ezelőtt nyomozásba. Információk szerint a nyomozás a vállalat egyes jelenlegi és volt alkalmazottait érinti.

A Pénzügyi Felügyelet (ASF) szeptember 17-én döntött a City Insurance működési engedélyének visszavonásáról, és csődeljárás megindítását kérte a társasággal szemben. 2014 és 2021 között az ASF több szankciót is kiszabott a City Insurance SA-ra és a vállalat vezetőségére: összesen 18 736 666 lej bírságot rótt ki és 16,5 millió eurós tőkeemelést kért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?