Rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő gyerekeknek szerveznek táborokat

Rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő gyerekeknek szerveznek táborokat a Maros megyei Mezősályin.

A Yuppi Egyesület által szervezett táborokban, ingyenes élményterápiás tevékenységeket biztosítanak rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek, fiataloknak. Az egyesület célja, hogy egy hatékony, kiegészítő terápiát nyújtson a romániai krónikus beteg gyermekeknek.

A diabéteszes gyermekeknek és családjaiknak szervezett júliusi tábort követően, augusztus 20–23. között megszervezik az úgynevezett Testvértábor, amelybe a beteg gyerekek magukkal vihetik testvérüket, unokatestvérüket.Fotók: yuppicamp.ro

A tábort 6 és 18 év közötti rákbeteg vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek hirdették meg. Ezt követően augusztus 25. és 28. között megszervezik a már hagyományosnak mondható családi tábort. A második táborban rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő 0 és 7 év közötti gyerekeket és családjaikat várják a szervezők.

„A Testvértábor új kezdeményezés, amely új kihívás a csapatnak, de igyekszünk megfelelő körülményeket és színes programokat biztosítani a résztvevők számára. Mindeközben koordinátort is keresünk. Ez egy új álláslehetőség a Yuppi Egyesületnél, olyan személyeket keresünk, akik Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Nagyváradon tudják segíteni munkánkat. A szervező feladata tartani a táborban résztvevő családokkal a kapcsolatot, ugyanakkor az országban a kórházakkal, orvosokkal, egészségügyi szakemberekkel, diabetológusokkal, onkológusokkal kell egyeztessen, konzultáljon folyamatosan. Fontos szerepet tölt be a táborok szervezésében, hiszen összekapcsolja a családokat, pácienseket a háziorvosokkal, szakorvosokkal az esetleges különleges igények, körülmények biztosítása érdekében” – részletezte a sajtónak Nagy Sarolta, a Yuppi Egyesület munkatársa.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az élményterápia vagy más néven terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és szakértő egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítanak a táborozók lelki és testi biztonságára. Ez a közeg biztosítja gyerekek számára a lehetőséget, hogy átlépjék saját határaikat, felfedezzék belső erőforrásaikat. Ez krónikus beteg gyerek esetén úgy valósulhat meg, hogy olyasmiket biztosítanak a Yuppi Egyesület munkatársai, amik számára nehezen elérhetők a hétköznapi életben, a hiányzó egészségügyi felügyelet, aggódó szülők, saját bátortalanság miatt.

Az izgalmas kihívások, új lehetőségek, kipróbálnivaló játékok olyan feladatok elvégzésére késztetik a táborozókat, melyekről azt gondolhatnák, hogy nem képesek, így felfedezik saját lehetőségeiket, önbizalmuk, önértékelésük megnövekszik. Ugyanakkor a különböző programok úgy vannak kialakítva, hogy ezek önfeledt szórakozást is jelentenek, nem csak feladatot. Együtt az új barátokkal, a hasonló betegséggel együtt élő fiatalokkal, a lelkes önkéntesek között, ezen határok átlépése már sokkal könnyebb. Ezen belső erőforrások biztos támaszt nyújtanak az egészséges vagy beteg társak elfogadásában és velük való kapcsolatépítésben, a saját betegséggel való mindennapi küzdelemben és összességében hozzájárulnak a lelki gyógyuláshoz – állítja a Yuppi Egyesület csapata.

Kapcsolódók

Kimaradt?