Raed Arafat: ne kockáztassanak, tartsák be a szabályokat

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) legújabb döntése szerint a diákok és a tanárok csak eldobható orvosi maszkot viselhetnek majd a tanintézményekben, textilmaszkot nem. Raed Arafat államtitkár az Edupedu.ro portálnak elmondta, hogy ez az egyetlen iskolákat érintő változás a CNSU szerdai határozatában.

Arafat ugyanakkor arra figyelmeztette a gazdasági szereplőket, hogy tevékenységük felfüggesztését kockáztatják, ha a munkaközösség nem tartja be az egészségügyi óvintézkedéseket, és emiatt sokan megfertőződnek a munkahelyen.

Fotó: Borsi Balázs

Kifejtette, más országok példája alapján fennáll a veszély, hogy bizonyos vállalkozások (például vendéglők, üzletek) kénytelenek lesznek bezárni, mert alkalmazottaiknak karanténba kell vonulniuk. Az országos vészhelyzeti bizottság ennek kivédésére azt javasolja, hogy alkalmazottaikkal szigorúan tartassák be az egészségügyi óvintézkedéseket, többek közt a maszkviselésre vonatkozó szabályt.

A CNSU ugyanakkor lehetővé teszi a létfontosságú intézmények vezetői számára, hogy tesztelést és FFP2 maszk viselését tegyék kötelezővé zsúfolt helyeken, például konferencia- vagy gyűléstermekben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?