Arafat: egyértelműen csökkentek a fertőzési számok az utóbbi héten

Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem vezetője arról tájékoztatott pénteken, hogy a SARS-CoV-2-megfertőződések száma egyértelműen csökken, de az intenzív terápiás osztályokon a csökkenés már nem ennyire szembetűnő.

November 5-én 8268 új esetet regisztráltak, november 12-én 4844-et, ezen a téren tehát egyértelmű a csökkenés. Az intenzív terápiás osztályokon ápolt betegek száma november 5-én 1877 volt, november 12-én 1733, vagyis a súlyos állapotú betegek száma egyelőre nem csökkent olyan látványosan, mint a fertőzéseké, erre még legalább 2-3 hetet kell várni – vélekedett Arafat péntek délutáni sajtótájékoztatóján.Raed Arafat, az országos katasztrófavédelem vezetője | Fotó: Borsi Balázs

A halálozások esetében is csökkenő tendencia figyelhető meg, de továbbra is magas a Covid-19-ben elhunytak napi száma – tette hozzá a katasztrófavédelem vezetője.

Az országos közegészségügyi intézet adatai szerint november 1. és 7. között a Covid-halálesetek 90,2 százaléka oltatlan személyeknél következett be. Ugyanebben a periódusban az igazolt fertőzési esetek 69,7 százalékát oltatlanok körében mutatták ki.

A járvány kezdete óta a Covid-19 halálos áldozatainak 85,8 százaléka 60 év fölötti személy volt – tette hozzá Raed Arafat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?