Perzsára hívják a turisztikai minisztert Románia lehangoló New York-i standjáért

A képviselőház vállalkozási és idegenforgalmi bizottsága elé várják Daniel Cadariu turisztikai minisztert, hogy magyarázattal szolgáljon azzal kapcsolatban, ahogyan Románia szerepelt az idén márciusban New Yorkban megszervezett turisztikai vásáron – jelentette be Claudiu Năsui, a bizottság elnöke.

„Ma meghívtam Cadariu turisztikai minisztert a szakbizottságba, hogy magyarázza meg, hogyan volt lehetséges, hogy Románia ilyen módon képviseltette magát a New York-i turisztikai vásáron, egy szégyenletes standdal, amely sem Romániát magát, sem lehetőségeit nem képviselte” – nyilatkozta Năsui a parlamentben tartott keddi sajtótájékoztatóján.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője szerint az alapprobléma nem is a szégyenletes standdal való szereplés egy nemzetközi vásáron, „ez csak a jéghegy csúcsa”. A valós gondot szerinte a minisztériumban a pártaktivisták számára létrehozott, minimális munkával járó, zsíros állások jelentik, havi 6000 és 12 000 dollár közötti fizetéssel. „Ezek az emberek gyakorlatilag azért kapnak ilyen óriási fizetéseket, hogy ne csináljanak semmit, és mindezt a románok zsebére” – magyarázta a volt gazdasági miniszter, aki szerint az említett személyek döntenek a turizmus ágazatában tevékenykedő vállalkozók, vagyis az érdekeltek helyett az idegenforgalmat érintő fontos kérdésekben.

Hozzátette, magyarázatot vár mindezért a turisztikai minisztertől, nyomatékosítva, hogy más országok standjai Románia standjával ellentétben úgy voltak felépítve, hogy népszerűsítsék a célországot.

Marcel Ciolacu is szégyellte magát a stand miatt

Marcel Ciolacu, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott kedden, hogy a New York-i turisztikai vásár romániai standja láttán jómaga is ugyanazt a szégyent érezte, mint minden román állampolgár, és ezért Daniel Cadariu turisztikai miniszternek magyarázattal kell szolgálnia.

„Az összeget nem ismerem, de a képeket én is láttam, és ugyanazt a szégyent éreztem, mint minden román állampolgár” fogalmazott Ciolacu az ország New York-i idegenforgalmi standja kapcsán. Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a turisztikai miniszternek magyarázatot kell-e adnia ebben a kérdésben, Ciolacu leszögezte, a miniszterek kiértékelése nem az ő, hanem a miniszterelnök dolga, de mindenkinek, aki közéleti feladatot vállal, tudnia kell, hogy magyarázattal tartozik tetteiért a közösségnek.

Mint írtuk, néhány nem túl nagyméretű fényképpel, különösebb koncepció nélkül mutatkozott be Románia a világ egyik legnagyobb turisztikai kiállításán, az idei New York-i Travel and Adventure Show elnevezésű rendezvényen, amelyet március 19–20-án tartottak meg. Daniel Cadariu turisztikai miniszter a sajtónak elmondta, hogy a kiállításon való részvétel mintegy 8000 dollárba került, és azt állította, hogy a stand kinézetéért a szervezők a felelősek. A többi résztvevő országnak többet sikerült kihoznia a standjaikból.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?