Nagyvárad is versenyben van a 2022 legjobb turisztikai célpontja címért

A váradi lokálpatrióták és Szent László városának szerelmesei február 10-ig szavazhatnak.

Idén is a látogatók által leadott szavazatok alapján állapítja meg a europeanbestdestinations.com idegenforgalmi portál, hogy melyik az év leginkább ajánlott turisztikai célpontja. Ez alkalommal a 20 jelölt egyike Nagyvárad.A Szent László tér | Fotó: Facebook/Popoviciu Carmen Simona

Elnézve a mezőnyt, egyértelmű, hogy a bihari megyeszékhely nem számít a favoritok közé, már az is hízelgő, hogy bekerült a jelöltek közé. Nagyváradnak olyan világhírű, évről-évre milliókat vonzó turisztikai célpontokkal kell megküzdenie, mint Bécs, Isztambul, Róma, London, Prága és Athén. A közel-kelet-európai térségből Plovdiv szerepel még a jelöltek között.

A válogatásba bekerült Clonakilty is, melynek neve legfeljebb Írország rajongói számára csenhet ismerősen, de annak is csekély a valószínűsége, hogy a finnországi Lahti vigye el a pálmát. A jelelöltek között, a városok mellett néhány turisztikai régió is van: az Amalfi-part, Bajorország és Kréta.

Voksolni egyetlen klikkel lehet. A szavazás január 10-én kezdődött, s február 10-én zárul. Szavazni ezen a linken keresztül lehet.

Kapcsolódók

Kimaradt?