banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Pénzjutalmat kap, aki megtalálja Emil Boc doktori disszertációját

A jutalmat egyik politikai ellenfele ajánlotta fel, aki plagizálással vádolja a polgármestert.

500 eurós jutalom jár annak, aki megtalálja és közzéteszi Emil Boc doktori disszertációját. Az összeget Emanuel Ungureanu, az USR  Buzău megyei parlamenti képviselője ajánlotta fel, a saját zsebéből. „Valami nagyon értékes dolog lehet Boc úrnak a dolgozatában, egy felfedezés vagy egy államtitok. Azt hiszem, hogy egy plágium, azért rejtegeti, de én rossz ember vagyok, azért mondom ezt” – jelentette ki a honatya.

Boc azonnal védelmezőre talált Mihaela Miroiu személyében, aki a  Nemzeti Politikai- és Közigazgatási Tanulmányok Iskolájának  (SNSPA) az oktatója. „Elolvastam a dolgozatát, tanulmányoztam.  Egy nagyon jó, összehasonlító dolgozat az alkotmányokról, melyben a hangsúly az elnöki, a félelnöki és a parlamentáris rendszereken van”  - írta egy Facebook-bejegyzésben Mihaela Miroiu, aki a bizottság tagjaként jelen volt a doktori disszertáció megvédésén, kérdéseket is tett fel a szerzőnek. Állítása szerint Emil Boc sokat dolgozott a disszertációján, amely egy kifogástalan dolgozat.

Korábban Ungureanu felszólította a kolozsvári polgármestert, hogy tegye közzé a Facebookon a doktori disszertációját. Ungureanu a legutóbbi helyhatósági választáson szintén indult a kolozsvári polgármesteri székért, azonban  Boc ellenében esélytelen volt.

(Nyitókép: Facebook/Emil Boc)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?