banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Megfosztották doktori címétől az választási hatóság elnökét és a korrupcióellenes főigazgatóság volt vezetőjét

Az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) visszavonta a doktori címet Constantin Mituleţu-Buică AEP-elnöktől és Cătălin Ioniţă volt DGA-elnöktől.

A CNATDCU honlapján közzétett tájékoztatás szerint a 21 szavazó közül 18-an adtak helyt a plagizálásra vonatkozó feljelentésnek az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke, Constantin Mituleţu-Buică doktori dolgozata esetében. A testület 2021. február 18-án úgy döntött, hogy megvonja Mituleţu-Buică doktori címét, amelyet a nemzetbiztonság és hírszerzés szakterületén szerzett 2017-ben.Constantin Mituleţu-Buică (balról), az AEP elnöke | Fotó: Agerpres

Ugyanakkor szintén 18 szavazattal Cătălin Ioniţă, a belügyminisztérium korrupcióellenes főigazgatósága (DGA) volt vezetőjének közrend és nemzetbiztonság szakterületen szerzett doktori címét is megvonták, miután megállapították, hogy beigazolódott a plágium gyanúja.

Mituleţu-Buică: nem plagizáltam, fellebbezni fogok

Constantin Mituleţu-Buică kijelentette, hogy várja a hivatalos indoklást a doktori cím megvonásával kapcsolatban, hogy óvást nyújthasson be. MInt mondta, „továbbra is úgy gondolja, hogy nem plagizált”.

„Ugyanez a CNATDCU javasolta 2016-ban az oktatási tárcának a doktori cím megadását, amely most ellentmondva az akkori döntésének, a cím visszavonásáról döntött. Én továbbra is úgy gondolom, hogy nem plagizáltam. A hasonlósági jelentés világos és egyértelmű, azt bizonyítja, hogy a doktori értekezés értékelése és a doktori tanulmányaim során rendelkezésemre álló dokumentumok alapján megkaphatom a doktori címet” – nyilatkozta.

Hozzátette, a sajtóból értesült a CNATDCU döntéséről, amely ellen fellebbezni fog.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?