banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A kormányfő felkérte a kutatási minisztert a plágiumvádak tisztázására

Kormányzati források szerint Nicolae Ciucă felkérte Florin Roman kutatási, innovációs és digitalizálásért felelős minisztert, hogy tisztázza az ellene hozott plágiumvádakat.

Florin Roman | Fotó: a kutatási miniszter Facebook-oldalaA miniszterelnök a tárcavezető álláspontjának meghallgatása után dönt a következő lépésekről, ám úgy véli, hogy ez egy becsületbeli ügy, és a kormány tagjának lemondását tartja tisztességes megoldásnak.

Florin Roman december 9-én megalapozatlannak nevezte az ellene felhozott plágiumvádat. „A plágium egy tudományos munka egy részének vagy egészének átvételét jelenti, amit én soha nem követtem el. Ebből kifolyólag az ellenem felhozott plágiumvád megalapozatlan. Egy 10 évvel ezelőtti disszertációmban felhasználtam a hallgatók számára hozzáférhetővé tett tananyag egy részét. A disszertáció végén mellékeltem a felhasznált bibliográfiát” – írta akkor a Facebookra a miniszter.

Hozzátette, tudatában van annak, hogy bármit is mondana az üggyel kapcsolatban, irreleváns lenne „a kákán is csomót keresők” számára, akik elhatározták, hogy lejárató kampányt indítanak ellene. Roman akkor azt is leszögezte, hogy utolsó alkalommal szólt hozzá a témához. „Vannak sokkal fontosabb dolgaim is annál, hogy megalapozatlan vádakra válaszoljak” – zárta bejegyzését Roman.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?